Praatavond met Roger Decock op 31 maart

Deze week promoten we dagelijks de activiteiten die we in Arriva’s pop-up koerscafé tijdens de week voor de Ronde van Vlaanderen organiseren. Op donderdagavond 31 maart hebben we Roger Decock, de Rondewinnaar van 1952, te gast. Hij rakelt straffe wieleranekdotes op.

Roger Decock won de Ronde van Vlaanderen in 1952 en is anno 2016 een levend Ronde-icoon.

Zaal De Kroon in de Dorpsstraat 12 in Horebeke wordt één week lang (van 28 maart tot en met 3 april) omgedoopt tot een heus wielercafé. Dagelijks zal er wat te beleven zijn, zowel overdag als (en vooral) ‘s avonds. Op donderdagavond hebben we een authentieke ‘sportavond’ met een wielervedette van weleer die komt vertellen over de koers en de Ronde van Vlaanderen. Roger Decock is de oudste winnaar van de Ronde van Vlaanderen die op onze aardbol rondwandelt. In 1952 won hij de Ronde en hij heeft veel te vertellen.

Roger Decock telt bijna 89 lentes maar er zit hoegenaamd geen sleet op de winnaar van Parijs-Nice (1951) en de Ronde van Vlaanderen (1952). En hij beschikt over een olifantengeheugen dat danig van pas komt op avonden als deze. Cockske koerste met en tegen Briek Schotte, Rik Van Steenbergen, Fausto Coppi, Gino Bartali, Rik Van Looy, Fiorenzo Magni en een rist andere toppers die de annalen van de wielersport hebben gekleurd. En voor de Ronde van Vlaanderen is de West-Vlaming een levend icoon. Latemnaar Joris Allaert is ook te gast op deze praatavond en komt vertellen over het visuele testament van zijn vader die kort na de Tweede Wereldoorlog tal van wielerwedstrijden in beeld bracht. Joris vertoont unieke videobeelden uit de Ronde van 1950 en Roger Decock mag commentaar geven. Dat belooft…

De praatavond met Roger Decock begint stipt om 20 uur, al openen onze deuren al om 19 uur. De toegangsprijs bedraagt € 5 en daarvoor krijg je die avond ook 1 gratis drankconsumptie. Inschrijven is verplicht en doe je via het inschrijvingsformulier. Eens dat is gebeurd, zal je eerstdaags een e-mail ontvangen waarbij we je vragen € 5 over te schrijven. Van zodra we de betaling hebben ontvangen, is je inschrijving bevestigd.

Arriva’s Pop-Up Koerscafé komt tot stand met de steun van Telenet en Brouwerij Roman.

Gearchiveerd onder


Top