Eddy Merckx maakt kennis met onze koffiecaravan

Eddy. Zo heet ons koffiecaravannetje. Genoemd naar de beste wielrenner aller tijden. Niet onlogisch dat er een moment moest en zou komen waarop de enige echte Eddy Merckx ons caravannetje zou inzegenen…

In de gebouwen van onze koffieleverancier Brésor ontving zaakvoerder Paul Van Himst de Arriva-caravan Eddy. Paul is één van Merckx’ beste vrienden en dus zakte de Allergrootste maar al te graag af naar Relegem, bij Asse, voor een koffiestop en een eerste kennismaking met de Arriva-caravan die zijn naam draagt. “Doe maar een espressootje”, luidde Eddy Merckx’ ‘bestelling’. In een ver verleden verdedigde hij als wielrenner de kleuren van Faema (1968-1969) en Faemino (1970), ploegen waarvan de titelsponsor in de koffiebusiness zat.

Tegenwoordig drinkt Merckx nog altijd graag een potje koffie. Om de dag mee te beginnen of gewoon op eender welk moment van de dag, wanneer hij zin heeft. Samen met Paul Van Himst liet hij zich het door Stéphanie geserveerde espressoshot welgevallen. Daarna signeerde Eddy onze koffiecaravan. Een heilig momentje. Eén keertje aan de binnenzijde, boven onze koffiemachine; één keertje aan de buitenzijde, boven het verkoopluik. Nu pas mag onze caravan zich écht Eddy noemen!

Hieronder vinden jullie enkele foto’s van de hand van fotograaf Thomas De Boever. Bekijk het volledige fotoalbum op onze Facebookpagina.

“Een espressootje, graag!”
Eddy Merckx en Paul Van Himst proeven en evalueren.
Eddy, de Arriva-caravan, krijgt de handtekening van de Allergrootste.
Merckx. Verder commentaar is overbodig.

Gearchiveerd onder


Top